Hoe werkt VC4ALL?

Een nieuw beeldbelgesprek starten

  1. Direct beeldbellen
  2. Zelf een nieuwe beeldbelruimte aanmaken

Deelnemen aan een beeldbelgesprek

  1. Klik op de link die u ontvangen heeft
  2. Stappenplan deelnemen

Direct beeldbellen

Hierbij maken wij automatisch een ruimte voor u aan, met een willekeurig kamernummer, op een server gekozen door u uit de lijst van servers. U wordt direct naar de desbetreffende beeldbelruimte doorgestuurd. U dient zelf de link van deze ruimte via andere communicatiekanalen door te geven aan de mensen die u wilt uitnodigen. Mocht u de beeldbelruimte willen beveiligen dan dient u zelf een wachtwoord in te stellen voor de ruimte.

Zelf een ruimte aanmaken om te beeldbellen

Kies een server uit de lijst van servers en klik op de link. U wordt dan doorgestuurd naar de gekozen Jitsi server. Op die server kunt u dan een ruimte aanmaken met een zelfgekozen naam. Daarna komt u in de ruimte die u heeft aangemaakt. Ook hier geldt dat u
zelf de link van deze ruimte via andere communicatiekanalen door dient te sturen aan de mensen die u wilt uitnodigen. Om ongenode gasten tegen te gaan kunt u ook hier een wachtwoord instellen voor de ruimte.

Deelnemen aan een beeldbelgesprek

Om deel te nemen aan een beeldbelgesprek hoeft u slechts op de link te klikken die u van uw gesprekspartner heeft ontvangen. Op uw pc, Mac of laptop kunt u direct in uw browser (aanbevolen browser: Chrome/Chromium) gebruik maken van het beeldbellen. Op uw telefoon of tablet dient u de Jitsi app te installeren. Bij het volgen van de link wordt u dit ook uitgelegd. U kunt de Jitsi app ook zelf installeren via App Store (iOS/iPad/iPhone), Google Play (Android) of F-Droid (LineageOS). Eventueel dient u handmatig nog een wachtwoord wat u van uw gesprekspartner heeft ontvangen in te vullen. Daarna kunt u direct deelnemen aan het beeldbellen.

Handleiding deelnemen aan beeldbelgesprek in stappen

Met dank aan Joriene Hartman van Bibliotheek Eemland die een handleiding (pdf) hebben gemaakt voor het deelnemen aan beeldbellen via VC4ALL. Hierin wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe u met uw pc/laptop of telefoon en tablet kunt deelnemen aan een beeldbelgesprek bij VC4ALL. Ook wordt er uitgelegd hoe u een wachtwoord invoert om deel te kunnen nemen, hoe u uw camera aan/uitzet en hoe u uw microfoon kunt dempen. Kortom, alles wat u wilt weten over het deelnemen aan beelbellen bij VC4ALL.

Mist u bepaalde informatie? Wilt u meer details? Of begrijpt u het niet helemaal? Heeft u een handleiding gemaakt? Heeft u een uitleg filmpje gemaakt en wilt u dit delen? Laat het ons weten.